CZ   |  EN   |  DE  
Přihlásit
Hudba jako pohyb  »  Články  »  Připravujeme

Připravujeme

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

repertoár, který najdete aktuálně v jednotlivých kapitolách, rozhodně není konečný. Hudba jako pohyb směřuje k mapování celého spektra repertoárových skladeb, aby naši žáci mohli poznávat hudbu ve všech jejích chutích a odstínech.

V následujících týdnech a měsících se tedy můžete těšit na další skladby z mnohých sbírek, jejichž zkrácený výčet naleznete na konci tohoto příspěvku. Jednotlivé sbírky začnu nahrávat postupně, ale cílem je poskytnout je našim žákům celé. Nepopírám, že to nebude hned, protože jde o proces poněkud náročný na čas a trpělivost. Těším se ale, že naši žáci a my s nimi strávíme mnoho krásných chvil s hudbou a flétnami.

K.O.

Ch. Norton: Microjazz, P. Eben: Duettina, Jazzy Recorder 1 a 2, Novotný: Barevné ragtimy, S. Joplin: 11 Rags, Ralston: Popular Melodies, Bonsor: 5 Concert Pieces, G. Haverkate: Jazzin 1, S. C. Rosin: Full House, F. Caldini: Noveletta No. 1, G. Jacob: Sonata, M. Maute: Sonata per flauto e piano, P. Rose: The Kid from Venezuela...a další soudobé skladby, stejně jako skladby raného baroka (Holborne, Praetorius, Marini...), barokní sonáty a koncerty a další lidové písně s krásnými doprovody sbírky Náš poklad F. Sládka.

Publikováno: 02.09.2022