CZ   |  EN   |  DE  
Přihlásit
Hudba jako pohyb  »  Články  »  ABRSM

ABRSM

Vážení uživatelé,

v seznamech skladeb naší audioknihovny naleznete u některých titulů ohodnocení obtížnosti na základě seznamů zkušebních skladeb - syllabů, které používá organizace The Associated Board of the Royal Schools of Music. Např. označení ABRSM 1/22 znamená, že skladba byla v předepsaném zkušebním repertoáru pro úroveň 1 a naleznete ji v syllabu ABRSM platném od roku 2022.

Označení skladeb Vám tak poskytne vodítko o tom, na jaké urovni se nacházejí žáci, kteří tuto skladbu zahrají. Kritéria ABRSM jsou nicméně komplexnější: 5 úrovní pro flétnu sopránovou, 8 úrovní pro flétnu altovou, v každé úrovni 3 desítky skladeb ve třech blocích (A - technické, B - lyrické a C - se zaměřením na různé styly), stupnice a akordy, hru z listu a sluchová analýzu.

Všechny skladby ze syllabů si můžete stejně jako celé sbírky vyfiltrovat pomocí vyhledávání. Na základě uvedených standardů ABRSM pracuji na evaluaci i dalších skladeb tak, aby ze seznamů bylo možno vyfiltrovat více skladeb na stejné úrovni, než lze nalézt na seznamech ABRSM.

Pěkný listopad!

K.O.

Publikováno: 22.02.2024